Historie van de vereniging

logo-arcanaRollenspelvereniging Arcana is op 18 april 1994 in Leiden opgericht. Arcana is één van de oudste rollenspelverenigingen van Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot ongeveer driehonderdvijftig leden.

De belangrijkste activiteit van Arcana is het voor haar leden organiseren van avondvullende of weekendlange rollenspelen, die worden aangeduid met de naam live, een afkorting van de Engelse naam van het spel: live action roleplay – ook wel afgekort als LARP. Naast live action roleplayweekeinden organiseert Arcana diverse workshops. Alle activiteiten staan alleen open voor leden. Voor de meeste live action roleplay activiteiten geldt voor deelname een minimumleeftijd van 18 jaar.

Ieder lid van Arcana ontvangt (indien gewenst) meermalen per jaar blog-updates van de site. Tot 2012 was er het verenigingsblad, De Foliant. Het archief daarvan vind je hier.

Nieuwe leden krijgen bij registratie informatie-boekjes waarin uitgebreid beschreven wordt hoe je zelf wapens en kleding voor de evenenmenten kan maken.