Inleiding

[contentblock id=14 img=gcb.png]

Moresnet 1888 is een kleinschalige, historische trilogie onder de vlag van Arcana, zich afspelend in het stadje Kelmis.

Wat is het?

Ben jij op zoek naar een lief, fladderig evenement? Dan is Moresnet zeker niet wat je zoekt. Ondanks dat dit een prima kennismaking is met larp, richten we ons ook op liefhebbers van grimmig, emotioneel en heftig spel.
Daarnaast is de spelwereld er één waar bijvoorbeeld de wetshandhaving op een laag pitje stond. Het is dus niet meer dan logisch dan hier uitschot van alle windstreken neergestreken is. En dat wil nog wel eens mis gaan...
Om maar van al die andere figuren te zwijgen, overigens.

Het evenement vindt plaats in het ministaatje Neutraal Moresnet dat tussen 1816 en 1920 bestaan heeft (https://nl.wikipedia.org/wiki/Neutraal_Moresnet) in het jaar 1888. De setting is gebaseerd op historische bronnen en feiten, maar achtergronden van deelnemers en plotlijnen kunnen elementen bevatten die niet per definitie direct gekoppeld zijn aan Moresnet. Denk hierbij aan een Amerikaanse jongeman die in Moresnet een schuilplaats hoopt te vinden voor agenten van Pinkerton die hem zoeken in verband met de moord op een Indiaans stamhoofd. Het zijn gebeurtenissen die hebben kunnen plaatsvinden in 1888, maar die waarschijnlijk niet in dat jaar in Moresnet hun ontknoping hebben gehad. Wij laten dat graag wel gebeuren.
Moresnet is geen veilige omgeving. Buurlanden zoals Pruisen en het jonge koninkrijk België oefenen diplomatieke druk uit (op elkaar, op het gezag ter plaatse en desnoods op inwoners), er wonen mensen die naar het neutrale staatje gevlucht zijn en er zijn mensen die vanaf de eerste jaren in het landje wonen. Er zijn inwoners die hun landje koste wat koste zullen verdedigen tegen vijanden, maar er zijn er ook die vooral hun eigen doelen nastreven. En of je dat nu doet uit naam van iets of puur voor jezelf, alles is mogelijk.

Deelnemers

Voor dit evenement wordt geen verschil aangebracht tussen spelers en figuranten. Wij kiezen voor de term deelnemers waarbij het onderlinge verschil te vinden is in het soort rol, de achtergrondinformatie en het al dan niet willen gebruik maken van de aangeboden plotlijnen. Deelnemers kunnen geconfronteerd worden met informatie uit hun eigen achtergrond (een dame op de vlucht voor een gearrangeerd huwelijk, de zoon van een eenvoudige smid uit Brussel die in een duel een rijkeluiszoontje heeft gedood etc.). Deelnemers aan het evenement zijn inwoners of passanten (individueel of in een groep). Van de lokale weefster tot de burgemeester en zijn gemeenteraad, iedereen is welkom om één van deze rollen neer te zetten op zijn/haar eigen manier.Deelnemers maken zelf hun spel met behulp van hun uitgebreide (zelf geschreven) achtergrond die gekoppeld wordt aan plotlijnen die de organisatie schrijft. Nadat je je hebt ingeschreven en betaald hebt ontvang je uitgebreide informatie over het evenement zodat je een personage kunt uitwerken. Een uitgewerkt personage is één van de voorwaarden om mee te kunnen doen. Daarnaast kan er van deelnemers aanvullende informatie worden gevraagd.