Inleiding

Twee keer per jaar organiseert Arcana een Elerion live die zich afspeelt in een fantasiewereld waar magie werkt, doden niet altijd rustig in hun graf blijven liggen en waar helden monsters bestrijden met zwaard en knots.

Mocht je je afvragen of je wel in staat bent om je in zo'n fantasiewereld in te leven, dan kunnen we je geruststellen: wanneer er honderd mensen om je heen zich precies zo gedragen alsof ze in deze fantasiewereld zijn, dan kan het onderscheid tussen spel en realiteit aardig vervagen. Iedereen die ooit mee heeft gedaan aan  live action role play, zal je vertellen dat dit een unieke ervaring is.

Een levend rollenspel duurt bij Elerion evenementen een weekend en is toegankelijk voor leden van 18 jaar en ouder. Tot nu toe zijn meer dan 30 van deze levend rollenspel evenementen georganiseerd. En dat naar volle tevredenheid van de deelnemers. Wie niet kan wachten om mee te gaan doen kan zich hier online inschrijven voor onze volgende live

Elerion 56  vindt plaats op vrijdag 20 tot 22 september 2024.

Er zijn drie manieren waarop je aan zo'n rollenspelweekend kan deelnemen, als speler, als figurant of als crewlid:

  • als speler speel je een zelf bedacht personage, dat een weekendlang een avontuur beleefd. Spelers zorgen voor hun eigen wapens en kleding;
  • als figurant speel je personages die door de scenariogroep zijn gemaakt en die in dienst staan van het scenario. Je krijgt hiervoor wapens en kleding van Arcana. Waar nodig treden figuranten op als scheidsrechter;
  • als crewlid van de kookploeg zorg je tijdens het weekend voor het heerlijke eten, en de crewleden van de spelleiding zijn de 'baas' over het verloop van het rollenspel.

Spelwereld

De fantasiewereld waarin het rollenspel zich afspeelt is het keizerrijk Elerion en diens kolonie de Wilde Landen. Net als ieder andere land kent het keizerrijk een eigen geografie, geschiedenis en bevolking.

Als deelnemer aan een rollenspelweekend ben je inwoner van het keizerrijk Elerion en wordt er van je verwacht in het algemeen van op de hoogte zijn van deze zaken. Ook dit deel mag je rustig twee keer doorlezen.

Klik om meer te lezen over de spelwereld van Elerion.

Spelregels

Tijdens het spelen van een rollenspel blijkt een aantal dingen uit de praktijk: Of je de struikrover wel of niet hebt gehoord, of je raak sloeg, wie er het snelste kan rennen, jij of die boze trol..? Natuurlijk is er ook een aantal zaken die in een stelsel van spelregels is geregeld: Wat voor personage mag je spelen, hoe werkt magie en wat zijn de regels voor verwondingen en veilig vechten.

Als je aan een rollenspelweekend deelneemt, wordt van je verwacht goed op de hoogte te zijn van de spelregels. Ieder deelnemer krijgt hiervoor een kopie van het regelsysteem, de Lex Arcana. Lees de Lex Arcana rustig twee keer door! De laatste versie van de Lex Arcana voor spelers is hier ook voor download beschikbaar (in PDF-formaat). De versie voor figuranten bevat meer informatie en is niet online beschikbaar.

Klik hier om meer te lezen over de spelregels tijdens een Elerion live.