De Bron – rollenspelevenement voor jongeren van 13 t/m 17 jaar

DSC_8336
Heb je er ooit van gedroomd om de avonturen en gevechten uit The Lord of the Rings zelf mee te maken? Heb je ooit gewenst om zoals Harry Potter toverspreuken uit te kunnen spreken om je problemen op te lossen? Of heb je wel eens gewoon nagedacht over hoe het zou zijn om in een totaal andere wereld te leven?

Bij De Bron kan het!

De Bron biedt je de kans om mee te spelen in een wereld waar monsters en magie echt zijn. Een wereld vol stoere krijgers, slimme tovenaars, sluwe dieven en enge slechteriken. Een wereld waarin je bevriend raakt met andere helden waarmee je samen avonturen beleeft. Een wereld waarin je door bossen kunt sluipen op zoek naar gevaar en waarin je vecht met monsters. Het is ook een wereld waarin je toverspreuken loslaat op je vijanden en vreemde raadsels oplost.

Kortom, een wereld die je samen met anderen maakt en beleeft!

Praktische informatie

De Bron wordt gespeeld en beleefd door ongeveer 45 spelers, jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Daarnaast spelen er zo’n 50 ervaren figuranten mee om de fantasie-wereld en haar bevolking vorm te geven. De figuranten hebben ook als taak de spelers tijdens het spel te begeleiden, te stimuleren en te helpen.

De Bron vindt plaats eind april 2024, wederom in Kamphuys Ahoy te Oosterhout.

Over rollenspelvereniging Arcana

Al meer dan twintig jaar organiseert Arcana rollenspelen in verschillende fantasie-werelden. Arcana is één van de oudste rollenspelverenigingen van Nederland en heeft ongeveer driehondervijftig leden. De Bron is bedoeld om jongeren van 13 tot en met 17 jaar kennis te laten maken met rollenspel. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de andere rollenspelen van Arcana, bijvoorbeeld Elerion.

Meer over de vereniging: historie van Arcana.

Contact

Vragen kun je mailen naar: info@arcana.nl.
Het postadres van Arcana is: Voorburcht 13, 4194AW te Meteren.