De Bron

De Bron

rollenspelevenement voor jongeren van 13 t/m 17 jaar

Misschien droomde je ooit over hoe het zou zijn om een personage uit een spel of een spannend verhaal  te spelen. Hier kunnen al deze fantasieën werkelijkheid worden. Als moedige ridder de prinses redden of  als machtige tovenaar de wereld proberen over te nemen en nog veel meer. 

Als jij tussen de 13 en 17 jaar bent en dit je leuk lijkt, schrijf je dan nu in! 

Wat is de Bron?

De Bron is het jongerenevenement van Rollenspelvereniging Arcana. Elk jaar in april of mei organiseert  Arcana een weekeind (vrijdag t/m zondag) waarin jongeren deel uitmaken van de fantasiewereld Elerion.  

Tijdens dit weekeind kan jij, met een zelfgeschreven personage, je in de spelwereld van het Keizerrijk  Elerion begeven. Dit is een wereld waarin magie, draken, ridderordes, cultussen en nog veel meer zaken  werkelijkheid worden. 

Tijdens het evenement spelen zich, met behulp van volwassen figuranten, verschillende avonturen af,  waarin de spelers de helden zijn en de uitkomst van het verhaal beïnvloeden. De spelers kunnen tijdens  het weekeind lid worden van een orde of geloof of kunnen hun tijd gebruiken voor het aanleren van één  of twee vaardigheden. Indien een personage aan het eind van het weekeind het avontuur heeft overleefd  kan dit meegenomen worden naar De Bron van het volgende jaar.

Is de Bron voor mij?

Ben jij een groot fan van films of boeken over fantasiewerelden? Lig jij wel eens wakker te denken over  hoe de wereld er uit zou zien als mensen magische krachten zouden hebben, over hoe het zou zijn om in  die wereld rond te lopen? 

Wat heb ik nodig?

Het allerbelangrijkste ben jijzelf, omdat jouw personage deel uitmaakt van de spelwereld. Je maakt een  personage met behulp van de door ons gegeven spelregels. Daarna is het van belang dat jouw personage  er ook uitziet zoals jij het voor ogen hebt. Je personage zal geen moderne kleding dragen maar middel eeuwse of fantasie kleding. Hetzelfde geldt voor accessoires, pantser, een bord en bestek. Tot slot zijn er  speciale veilige en goedgekeurde LARP-wapens. Het is bij de Bron ook mogelijk om eenvoudige kleding en  een wapen te huren.

Wat kost het?


Deelname aan het weekeinde is inclusief twee overnachtingen en drie maaltijden per dag.

  • Deelname speler (13 - 17 jaar): € 85,-
  • Figurant (18 jaar en ouder): € 75,-
  • Lidmaatschap RSV Arcana: € 18,-
  • Kledinghuur (optioneel) € 20,-
  • Wapenhuur (optioneel) € 20,-

Over rollenspelvereniging Arcana

Rollenspelvereniging Arcana is opgericht in 1994 en is een van de oudste rollenspelverenigingen in Nederland. De belangrijkste activiteit is het organiseren eendaagse of weekeindlange LARP-evenementen. Arcana organiseert allerlei verschillende evenementen, waarbij het meest bekende evenement de spelwereld van Elerion is waarin De Bron zich ook afspeelt.

Meer over de vereniging: historie van Arcana.

Informatie & inschrijven

Meer informatie? bron@arcana.nl

De inschrijving is nu nog gesloten, je kunt wel je emailadres doorgeven, dan houden we je op de hoogte van "Bron"-nieuws.