Lokale krant

Bron 10 en verder

"De Orde van de Griffioen heeft zijn machtsbasis in Fort Griffioen in het noorden van het koninkrijk. Het werd gesticht met toestemming van onze koning om de streek te beschermen tegen monsters en andere vijanden. Kwade tongen suggereren dat de koninklijke familie eerder een plek wilden hebben waar ze familieleden veilig konden opleiden samen met andere adellijke families. Dit is echter niet zo aangezien iedereen, ongeacht hun rang of stand, kandidaat kan zijn voor de Orde. De enige voorwaarde is dat je tussen de veertien en achttien jaar bent en je nuttig kan maken bij de Orde. Dit kan gaan van de wacht houden, op verkenning gaan, trainen tot herstellen en onderhouden van het Fort. De meesten van de Ordeleden blijven blijkbaar maar enkele jaren tot ze de Orde weer verlaten."

Het lokale nieuws met betrekking tot Fort Griffioen vind je hieronder.

Bron 6 t/m 9

Voor Bron 6 tot en met 9 was een lokaal vlugschrift: de Ahitofel Magistri - Fernwoude's lokale vakblad voor Tovenaars. De huidige serie evenementen van "De Bron" speelt zich elders af maar voor de compleetheid tref je hieronder de archieven van dit vlugschrift.

-------------------

"Fernwoude is een klein plaatsje, maar de lokale tovenaars zijn zeer actief. Hun onderzoek naar het Portaal lijkt van groot belang. Verslaglegging hiervan, en van ander belangwekkend nieuws in de wereld der magie en zijn gebruikers, aangevuld met lokaal nieuws uit Ferwoude, wordt met enige regelmaat gepubliceerd in het verrassend fraai vormgegeven blad "Ahitofel Magistri"- Sebedeus Trofila, bibliothecaris Tovenaarseiland.

Het lokale nieuws, alle relevante magische berichten, goede raad EN het laatste nieuws over het portaal in Fernwoude; u vindt alles  in het lokale tijdschrift: Ahitofel Magistri. Alle edities zijn hieronder beschikbaar.


Bron 1 t/m 5

Voor Bron 1 tot en met 5 was een lokaal vlugschrift: de Karnavonse bode. De huidige serie evenementen van "De Bron" speelt zich elders af maar voor de compleetheid tref je hieronder de archieven van dit vlugschrift.

-------------------

De Karnavonse Bode is de krant die de kolonisten van Nieuw Karnavon op de hoogte houdt van alle belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen. Ook nieuws uit Umbrie (voorheen de Wilde Landen) en Elerion verschijnt in de Karnavonse Bode. Hieronder staan de al verschenen edities.

Jaargang 1 (anno Leta 19)

Jaargang 1 is onder de toendertijd aanwezige bewoners van Nieuw-Karnavon verspreid.
Hoeveel uitgaven het betreft is onbekend, van deze zeer beperkte oplages zijn helaas geen exemplaren bewaard gebleven.

Jaargang 2 (anno Leta 20)

Jaargang 3 (anno Leta 21)

Jaargang 4 (anno Leta 22)

Jaargang 5 (anno Leta 23)

Jaargang 6 (anno Leta 24)

Jaargang 7 (anno Leta 25)