Informatie voor figuranten

De Bron is een evenement om jongeren van 14 tot en met 17 jaar te laten kennismaken met levend rollenspel. Met een aansprekende wereld, eenvoudiger regels, en verhaallijnen die op de leeftijdsgroep zijn geschreven.
Het evenement is gesitueerd in de wereld van Elerion. Het grote voordeel hiervan is dat we al een zeer uitgebreide wereld hebben, waar we dankbaar gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er hierdoor ook de mogelijkheid voor spelers die 18 jaar worden om hun personage verder voort te zetten in de Elerion lives. Tevens hebben we een mooie regelset om te gebruiken.
Op alle vlakken is het doel om het rollenspel gemakkelijk toegankelijk te houden. Zo zijn de regels vereenvoudigd ten opzichte van Elerion. Om ons de nodige vrijheid te geven, is er (na 5x De Bron in de kolonie Nieuw-Karnavon en 4x De Bron in het plaatsje Fernwoude) vanaf De Bron 10 een compleet nieuwe setting gecreëerd waar het verhaal zich zal afspelen: Fort Griffioen.

“De Orde van de Griffioen heeft zijn machtsbasis in Fort Griffioen in het noorden van het koninkrijk. Het werd gesticht met toestemming van onze koning om de streek te beschermen tegen monsters en andere vijanden. Kwade tongen suggereren dat de koninklijke familie eerder een plek wilden hebben waar ze familieleden veilig konden opleiden samen met andere adellijke families. Dit is echter niet zo aangezien iedereen, ongeacht hun rang of stand, kandidaat kan zijn voor de Orde. De enige voorwaarde is dat je tussen de veertien en achttien jaar bent en je nuttig kan maken bij de Orde. Dit kan gaan van de wacht houden, op verkenning gaan, trainen tot herstellen en onderhouden van het Fort. De meesten van de Ordeleden blijven blijkbaar maar enkele jaren tot ze de Orde weer verlaten.”?

Zoals gezegd is het een evenement dat toegespitst is op jongeren van 14 tot en met 17 jaar. Daarom zal het spel toegankelijker zijn dan bij Elerion. De spelwereld is wel realistisch maar met minder gecompliceerde intriges en minder complexe geloven, met herkenbare slechteriken en duidelijke verhaallijnen. Ook de figurantenrollen volgen dit patroon.

De figuranten

Om dit evenement tot een succes te maken, zijn er zo'n 50 figuranten nodig, dit zijn zelfs meer figuranten dan bij een Elerion live. Onze spelers zijn jong en onervaren en er zijn veel figuranten nodig om hen te stimuleren, aan te moedigen, dingen te leren of zelfs bij de hand te nemen en het verhaal in te trekken. Mede daarom is ook afgesproken dat alle figuranten 18 jaar of ouder moeten zijn.
Het voordeel voor ons (en voor jullie) is dat alle leden van Arcana mee kunnen doen als figurant! Spelers van de Elerion lives hoeven niet bang te zijn dat ze te veel te weten komen over de spelwereld, want alles zal zeer lokaal gericht zijn op het dorpje Fernwoude. Het is een ideale manier om eens te ervaren hoe het is om figurant te zijn; en voor figuranten is het een geheel nieuwe opzet en een herkenbare spelwereld met toch een eigen insteek.
Voor iedereen is het een geweldige kans om te helpen nieuwsgierige jongeren kennis te laten maken met levend rollenspel en samen met hen het spel te beleven! Figuranten krijgen alle informatie die voor hun rol(len) nodig is. De benodigde wapens, kleding en rekwisieten worden ook door de organsiatie geregeld.

Praktische informatie

De Bron vindt plaats van 29 april 2022 tot 1 mei 2022, wederom in Kamphuys Ahoy te Oosterhout.

 De kosten voor figuranten bedragen 60 euro. Wat krijg je daarvoor?

  • Een spannend rollenspel in een fantasievolle wereld: het spel loopt van vrijdagavond tot zondagmiddag.
  • de organisatie levert je rollen, inclusief verhaallijnen, kleding, wapens en rekwisieten
  • Twee overnachtingen, alle maaltijden en het drinken gedurende het verblijf: koffie, thee, melk en frisdrank.

Om deel te kunnen nemen aan De Bron is lidmaatschap van rollenspelvereniging Arcana noodzakelijk. Het lidmaatschap kost 16 euro. Als je lid bent ontvang je blog-updates en de binnenspelse krant van De Bron.

Inschrijven

De datum en locatie staan vast, de inschrijving is geopend! Vul hier het inschrijfformulier in.

Je inschrijving is uiteindelijk pas compleet met:

  • je digitale inschrijving;
  • de betaling van het deelnamegeld voor de live en het lidmaatschap voor de vereniging.

Informatie-bijeenkomst / deelnemersdag

De deelnemersdag voor De Bron vindt plaats op 10 april 2022. Lokatie: Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, 4815 BC Breda.

  Deze informatie-bijeenkomst voor figuranten (deels samen met spelers en hun ouders/verzorgers) begint om 13:00 en duurt tot uiterlijk 17:00. Tijdens de bijeenkomst zullen we de spelwereld en het regelsysteem toelichten, de gang van zaken tijdens het weekend bespreken en de rollen verdelen.

De Live

Op vrijdag worden de figuranten vanaf 17:00 uur 's middags verwacht. Kun je eerder komen om te helpen met de opbouw, laat ons dat dan weten.
Op zondag is het rollenspel rond 14:00 uur 's middags afgelopen.