De regels: Le Livre de Belvedere

Een uitgebreide beschrijving van de spelregels vind je hier: Le Livre de Belvedere (editie augustus 2018).

Mooi rollenspel staat voorop bij Belvedere. Het systeem legt met minder nadruk op het groeien in vaardigheden. Als wereldburger in de tijd van de Renaissance probeer je immers niet beter te worden in één kunstje. Je wil je zo breed mogelijk etaleren.

Het systeem biedt de ruimte om je personage fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen. Ontdek welke groepering jou kan helpen om jouw doelen te bereiken. De wereld biedt meer dan alleen vechtersbazen als de Musketiers en de Rode Garde.

Het gevechtssysteem is geschreven met het oog op het belonen van dramatisch en eervol vechten. De dood is in dit systeem niet onvermijdelijk. Dat betekent niet dat het er niet om zal spannen tijdens een gevecht. Personages zijn wel degelijk sterfelijk, maar àls ze overlijden dan is dat een gebeurtenis die impact heeft.

Heb je vragen? Mail ons (kerngroep_belvedere@arcana.nl)!

Belvedere en steampunk

De wereld van Belvedère is geen steampunk-wereld. Het technologische niveau van de wereld is dan wel veel verder gevorderd dan “historisch correct”, maar dat komt niet door stoom. De belangrijke technologische doorbraken in Belvedère zijn gebaseerd op opwindmechanismen en klok- en raderwerken. Wij noemen het dus liever Clockworkpunk (of zoals het in het Frans zou heten: Les Horlogiers)

Belvedère staat aan de vooravond van haar grootste technologische doorbraken. Er is ruimte voor veel nieuwe inzichten en uitvindingen. Wat nog niet bestaat, of wat nog niet publiekelijk beschikbaar is, kan door de spelers worden uitgevonden en als een prototype worden getoond aan hun sponsoren aan het hof. Spreek je plannen wel even van tevoren door met de spelleiding en houd je uitvinding zoveel mogelijk in de sfeer van Les Horlogiers.