De regels: Le Livre de Belvedere

Een uitgebreide beschrijving van de spelregels vind je hier: Le Livre de Belvedere versie januari 2020.

Mooi rollenspel staat voorop bij Belvedere. Er is geen groeisysteem in de vaardigheden. Er is wel de mogelijkheid om vaardigheden uit te wisselen. Als wereldburger in de tijd van de Renaissance probeer je immers niet beter te worden in één kunstje. Je wil je zo breed mogelijk etaleren.

Ontdek welke groepering jou kan helpen om jouw doelen te bereiken. Er is zoveel meer aan het hof dan feesten met de adel of drinken met vechtersbazen als de Musketiers en de Rode Garde.

Het gevechtssysteem is geschreven met het oog op het belonen van dramatisch en eervol vechten. Personages zijn wel degelijk sterfelijk, maar àls ze overlijden dan is dat altijd een gebeurtenis die impact heeft.

Heb je vragen? Mail ons (kerngroep_belvedere@arcana.nl)!

Belvedere en Raderwerken

De wereld van Belvedère is niet echt een steampunk-wereld. Het technologische niveau van de wereld is dan wel veel verder gevorderd dan “historisch correct”. De belangrijkste technologie in Belvedère is gebaseerd op opwindmechanismen (klok- en raderwerken). Je kunt dat Clockworkpunk noemen of Franser: Les Horlogiers.

Belvedère staat aan de vooravond van haar grootste technologische doorbraken. Er is ruimte voor veel nieuwe inzichten en uitvindingen. Wat nog niet bestaat, of wat nog niet publiekelijk beschikbaar is, kan door de spelers worden uitgevonden en als een prototype worden getoond aan hun sponsoren aan het hof. Spreek je plannen wel even van tevoren door met de spelleiding en houd je uitvinding zoveel mogelijk in de sfeer van Les Horlogiers.