Inspiratie

Je kunt natuurlijk de volledige werken van Dumas, Verne en andere schrijvers gaan lezen om in de stemming te komen en inspiratie op te doen voor je personage. Dat is hartstikke leuk en we zullen het je aanraden. Het kan ook iets sneller. De onderstaande trailers geven je een overzicht van wat ons zoal geïnspireerd heeft.

The Three Musketeers (2011)
The Three Musketeers (1993)
BBC's The Musketeers (2014)
BBC's Musketeers acteurs over hun Musketiertraining
The Man in the Iron Mask (1998)
Da Vinci's Demons (2013)
The Borgia's  (2011)
Reign (2013)
Assassin's Creed Unity
Assassin's Creed Brotherhood
Seventh Sea

Kleding

We vinden het wel leuk als je zorg besteedt aan je aankleding. De basisgedachte is simpel: We vragen je iets aan te trekken dat je zou dragen als je morgen in een Dumas-film of-serie mocht spelen. Binnen je eigen budget, smaak, creativiteit en te besteden tijd. Twee vragen die je jezelf kunt stellen: “Is dit tof?” en “Past het aan het Franse hof?”
Wil je inspiratie of fanatiek aan de slag? Dan zijn de onderstaande linkjes voor jou. Raak niet in paniek als dit niet het niveau is van jouw beoogde kostuum. Het is een historisch-ish rollenspel, geen hardcore re-enactment van 17e eeuws Frankrijk. Het moet wel leuk blijven. Dat geldt overigens ook andersom: doe het je medespelers en ons niet aan om in spijkerbroek, kekke gympen of met elvenoren te verschijnen. Houd het 'en style'.

We spelen in de 17e eeuw (qua mode ruim genomen ergens tussen 1500 en 1800) en toen was dit wat de beau monde droeg:

timeline of fashion 1500

timeline of fashion 1600

timeline of fashion 1700

Meer inspiratie

Musketiers

Barok mode Louis XIII
Barok mode 17e eeuw

Walking through history: veel zelfmaaktips voor 17e eeuwse mode

Pintrest  boards van Sigunne
(fanatiek plaatjes verzamelaar over tijdscorrecte (en gave) mode)
16e eeuws inclusief patronen ! / 17de eeuws  / Speciaal voor Belvedère inclusief patronen ! / Speciaal voor Belvedère / Groeten uit Fort Brittanië

Musketeers (BBC)
Kostuums en Accessoires deel 1 / Kostuums en Accessoires deel 2