Inleiding

-Fontainebleau, Frankrijk 1616

Marie de Medici heeft, als regentes van Frankrijk, al vijf lange jaren het Franse hof in haar greep. Ze heeft zich omringd met de voormalige ministers van haar man en de hielenlikkers uit haar geliefde Florence. Eén van hen, Concino Concini, heeft zich inmiddels opgewerkt tot eerste minister én bewaarder van de (Franse) Staatskas.

Onder het toeziend oog van haar “vrienden” plundert Marie de Medici de schatkist en zet zij het hof naar haar hand. Haar jonge zoon Louis, de rechtmatige koning, wordt vakkundig buitenspel gehouden. Concini en De Medici maken zich, mede door het beleid dat zij voeren, ongeliefd onder alle lagen van de bevolking. Het Franse volk kijkt dan ook vol verwachting uit naar de dag waarop Louis zelf de touwtjes in handen zal nemen. 

Koning Louis XIII is enkele maanden geleden in intieme kring getrouwd met Anna van Oostenrijk. Het publieke huwelijk zal Kerstnacht plaatsvinden en daarna zal Marie de Medici haar kroon wel af moeten staan.

Het net van vrienden en vijanden sluit zich om de koninklijke familie. Vertrouwelingen en bondgenoten verzamelen zich al dan niet openlijk rondom hun ‘kampioen’. Wie zal Frankrijk daadwerkelijk besturen in het nieuwe jaar ? Louis, gesteund door zijn vrouw, Marie en Concini ? Wat betekent dit voor de Kerk, de Kunst en de Wetenschap in Frankrijk ?En wat betekent dit voor een land aan de rand van de afgrond op een politiek instabiel continent ?

Velen vertrouwen erop dat Louis het juk van zijn moeder en haar trawanten afwerpt en de koers van zijn vader voortzet. Maar zij wachten al zo lang…

Belvedere

Welkom in de wereld van Belvèdere. Een wereld die veel lijkt op de wereld uit de boeken van Alexandre Dumas (De Drie Musketiers), maar die niet precies hetzelfde is. Het is een wereld waar de pest en de kleine ijstijd de bevolking van Europa niet gedecimeerd hebben. Onder invloed van de uitvindingen van Da Vinci heeft de familie Borgia de katholieke kerk verheven tot een technologisch bolwerk. Door dit machtsmiddel hebben zij de kerk nog steeds in handen. Genieën zoals Da Vinci hebben de wereld van Belvedère gevormd: een wereld waarin religie, profetie en technologie vermengd zijn geraakt en waar de grootmachten van Europa elkaar met argusogen bekijken, onder dreiging van een naderende oorlog.

Centraal in dit alles staat het hof van Lodewijk XIII, een jonge koning met ambitie, die geketend is door de intriges om hem heen. Aan dit hof bevinden zich onze spelers. In ons alternatieve universum krijgen zij de kans om van Frankrijk de grootmacht te maken die het voorbestemd is te zijn. Door middel van een geladen pistool, een goedgeslepen zwaard, een scherpe geest en/of een scherpere tong.

Wat is Belvedere wél?

Belvedère is een rollenspelevenement vol avontuur, zwaardvechten, eergevoel en intrige, dat tweemaal per jaar georganiseerd wordt als eendaags evenement (op zaterdag of zondag).

Musketiers vechten met musketten en wapentuig dat zo uit Da Vinci’s schetsboek zou kunnen komen. Muziek en de stem van de koning worden door middel van de Vox door heel Frankrijk verspreid en er is een heuse wapenwedloop om het beste luchtschip ontstaan tussen de grootmachten van Europa.

Wat is Belvedère niet?

Belvedère probeert niet om het leven aan het Franse hof rond 1615 realistisch na te bootsen. Ook is het geen fantasy-rollenspel. Je zult in Belvèdere geen tovenaars zien, die machtige spreuken uitspreken, en geen woeste krijgers zien vechten met magische zwaarden. Wat je zeker niet zult zien zijn trollen, orken of ondoden. Of je moet wel héél diep in je glaasje hebben gekeken...


Laatste nieuws over Belvedere


Noodnummer Belvedere

Op zaterdag 16 november vanaf 9:00 uur is de organisatie van Belvedère bereikbaar op het noodnummer: 06-40250901.

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Noodnummer Belvedere

Nieuwe Wilde Post – het laatste nieuws!

Uw webmaster trof een moeie duif in de til, uitgeput van het leveren van deze editie, nog net op tijd voor de komende gebeurtenissen in De Wilde Landen. Bereidt u voor op alles wat komen gaat, leest allen “De Wilde …

Nieuwe Wilde Post – het laatste nieuws! Read More »

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Wilde Post – het laatste nieuws!

De inschrijving is open voor Belvedère VI: La Redoute

Inschrijven kan via https://mijn.arcana.nlBelvedère VI: La Redoute wordt georganiseerd op 16 November 2019 van 10-22 uur in Oirschot.

Posted in Belvedere, Evenementen | Tagged , , | Reacties uitgeschakeld voor De inschrijving is open voor Belvedère VI: La Redoute

Noodnummer Belvedere

Op zondag 26 mei vanaf 9:00 uur is de organisatie van Belvedère bereikbaar op het noodnummer: 06-40250901.

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Noodnummer Belvedere

Salon Scièntifique Royale

U bent uitgenodigd voor de Salon Scièntifique Royale, met als gastgevers de Duc en Duchesse de Luynes. ((Het hof reist dus af naar Chateau de Beauvois in het pittoreske Luynes, vlak bij Tours.)) U bent welkom als toeschouwer, maar ook …

Salon Scièntifique Royale Read More »

Posted in Belvedere, Evenementen | Tagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Salon Scièntifique Royale