Inleiding

-Fontainebleau, Frankrijk 1618

De jonge Koning Louis XIII regeert een instabiel Frankrijk, met een lege schatkist en de dreiging van religieuze burgeropstanden binnen haar grenzen en van buitenlandse mogendheden als hongerige wolven vlak daarbuiten. In deze zware taak wordt hij bijgestaan door zijn adviseurs, zijn ministerraad, zijn vrouw, Anna van Oostenrijk en zijn moeder Marie de Medici. 

De politieke verhoudingen staan voortdurend onder hoogspanning. Iedere beslissing heeft consequenties voor de Kerk, de Kunst en de Wetenschap in Frankrijk. En, hoewel deze monarchie zeker geen democratie is, iedereen probeert invloed te hebben op die beslissingen. Of over de personen die ze maken. 

In een continent dat op de rand van de afgrond staat, is Frankrijk het wankele middelpunt. Eén verkeerde beweging en heel Europa wordt een oorlogsgebied zoals de wereld hem nog nooit gezien heeft. Gelukkig kan Louis rekenen op de steun van zijn hof, zijn ministers, loyale vrienden, de Academie Française, de Kerk, diverse ambassadeurs, de Rode garde en natuurlijk zijn eigen trouwe Musketiers.

Vive le Roi! Vive La France!

Welkom in de wereld van Belvedère. Een wereld die veel lijkt op de wereld uit de boeken van Alexandre Dumas (De Drie Musketiers). Het is een wereld waar de pest de bevolking van Europa niet gedecimeerd heeft. Genieën zoals Da Vinci hebben de wereld van Belvedère gevormd: een wereld waarin religie, profetie en technologie vermengd zijn geraakt en waar de grootmachten van Europa elkaar met argusogen bekijken, onder dreiging van een naderende oorlog.

Muziek en de stem van de koning worden door middel van de Vox door heel Frankrijk verspreid en er is een heuse wapenwedloop om het beste luchtschip ontstaan tussen de grootmachten van Europa. Sluwe edellieden laten hun invloed gelden in de wereldse zaken en (al dan niet) vrome geestelijken zorgen voor het zieleheil van hun schaapjes. Kunstenaars brengen de renaissance tot volle bloei en handige ambachtslieden leiden Frankrijk de moderne tijd in.

Centraal in dit alles staat het hof van Lodewijk XIII, een jonge koning met ambitie, die geketend is door de intriges om hem heen. Aan dit hof bevinden zich onze spelers.Zij krijgen de kans om van Frankrijk een leidende, fonkelende, grootmacht te maken, zoals dat voorbestemd is. Hoe? Door middel van een geladen pistool, een goedgeslepen zwaard, een scherpe geest en/of een scherpere tong.

Wat is Belvedère?

Belvedère is een rollenspelevenement vol avontuur, eergevoel en intrige, dat tweemaal per jaar georganiseerd wordt als eendaags evenement (op zaterdag of zondag). De nadruk ligt op hoofs en theatraal spel. Waan je voor één dag een lid van het Franse Hof, begin 17e eeuw, maar dan nét even anders dan in de geschiedenisboekjes.

Wat is Belvedère niet?

Belvedère probeert niet om het leven aan het Franse hof realistisch na te bootsen. Ook is het geen fantasy-rollenspel. Wat je dus zeker niet zult zien zijn trollen, orken of ondoden. Of je moet wel héél diep in je glaasje hebben gekeken...


Laatste nieuws over Belvedere


Belvedere Staatsieportretten

De beelden van Polychromical zijn er! Je ziet ze op de fotopagina.

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Belvedere Staatsieportretten

Belvedere XI: 25 mei 2024

De titel: A Zena a prende ma a non a rende.De lokatie? Archeon, de Romeinse HerbergInschrijven? Vanaf 28 december, 20:00 precies!

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Belvedere XI: 25 mei 2024

Foto’s Belvedere 10

De portretfoto’s zijn er nog niet maar de foto’s gevuld met onder andere de politieke overleggen en de gevolgen van (mogelijk?) overspel zijn wel al beschikbaar.

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s Belvedere 10

In memoriam – Martin ‘Bush’ Welsh

Deze week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Martin ‘Bush’ Welsh overleden is. Bush was lid van het oprichtingsbestuur van Arcana en van begin af aan zeer betrokken bij het organiseren van Elerion als evenement en het opzetten van onze …

In memoriam – Martin ‘Bush’ Welsh Read More »

Posted in Algemeen, Belvedere, De Bron, Elerion, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor In memoriam – Martin ‘Bush’ Welsh

Foto’s Belvedere 9

De foto’s zijn binnengekomen. Je ziet ze hier.

Posted in Belvedere, Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s Belvedere 9