Eenmalig en Uniek – “Een reis”

Datum
Van 30 juni tot 30 juni 2018

Inschrijving: Open (direct inschrijven)

Locatie
Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht, Nederland
Link naar Google Maps.


Rollenspel vereniging Arcana organiseert een nieuw, eenmalig, uniek, kort evenement, genaamd: “Een reis”.

Wat gaan we doen, wat kun je verwachten?

Een rollenspel rondom reizen en reizigers, een dystopisch drama. Een rollenspel waarbij we jullie ook abstract spel laten ervaren.

Maar, vrees niet, het abstracte spel is een onderdeel van het spel, niet het geheel.

De dagindeling

We besteden 2 uur aan kennismaken, en workshops. Workshops die we doen: personagevorming, groepsvorming, oefenenen met fysiek spel en fysieke aanrakingen, oefening reageren op muziek/licht.

Daarna een korte pauze, waarna we met het spel beginnen.

De eerste 90 minuten van het spel hebben nog geen abstracte elementen, en speel je je personage. Daarna brengen we steeds meer abstractie aan, en verliezen de personages bij vlagen steeds meer onderdelen van hun menselijkheid.  Tot er uiteindelijk bijna niets meer over is.

Dan sluiten we af met een nabespreking.

Verhaal

Een groepje reizigers dwaalt over een oneindige vlakte, op zoek naar de bewoonde wereld. Zij hebben allemaal een heel andere achtergrond, maar samen met andere reizigers zijn ze beland in de laadruimte van een vrachtwagen die hen over de grens zal brengen – op weg naar een nieuwe, betere toekomst. Wanneer ze de grens gepasseerd zijn en ze de vrachtwagen verlaten, gaan ze op weg. Dit groepje trekt, misschien wel tegen wil en dank, met elkaar op. Ze hebben geen naam. Ze worden geconfronteerd met steeds slechtere omstandigheden. Ze hebben honger, raken uitgeput, maar ze moeten verder. In deze barre omstandigheden geldt het recht van de sterkte, er gelden andere regels dan in de geciviliseerde samenleving: ze kijken van elkaar weg, hulp bieden aan een ander lijkt uitgesloten en de schamele bezittingen worden gestolen.
Geïnspireerd onder ander door: Tommy Wieringa’s “Dit zijn de namen” 

Kosten

20 euro