Eleriaanse pareltjes

De spelwereld Elerion is toe aan het vijftigste Elerion-evenement en ook ons jongeren-evenement De Bron is inmiddels aan de 14e editie toe. 25 jaar geschiedenis, vol leuke weetjes, obscure feiten en duistere geheimen. De komende tijd willen we op regelmatige basis een detail uit onze rijke spelwereld lichten in de rubriek “Eleriaanse Pareltjes”


 • Eleriaanse Pareltjes: aflevering 4 – Protector

  Het magische zwaard protector dook rond de dood van keizer Hakkim II op in de Wilde Landen en werd enkele malen gezien in de handen van de bekende Natuurpaladijn Marandrax. Het zwaard kon op magische wijze alle klappen van één tegenstander afweren als het zwaard met twee handen werd gehanteerd, ten koste van de levenskracht van de drager. Het zou uiteindelijk in twee stukken gebroken zijn en begraven om de dood van de druïde Belladonna te wreken door de beroepscrimineel Fifi te Brino Anjak.


 • Eleriaanse Pareltjes: aflevering 3 – Corrigan en Morrigan

  Bij tijd en wijle duiken ze op, vaak als er ook hogere demonen in de buurt zijn : Corrigan en Morrigan, de demonische raven. Hoewel pratende raven vaak voor angstige reacties zorgen trekt het tweetal zich daar weinig van aan en lijken ze er genoegen in te scheppen mensen lastig te vallen en te verkondingen dat ze alles, maar dan ook echt álles weten. Daarnaast dreigt vooral de mannelijke raaf Corrigan met het op de kop poepen (met het verbale dreigement “ik schijt op je kop !”) van personen die hem negeren of geweld aan proberen te doen. Morrigan daarentegen (het vrouwtje van het stel, te herkennen aan de gouden ring met grote robijn aan haar pootje) heeft regelmatig last van nesteldrang, waarbij ze het hoofd van toevallige passanten als ideale locatie voor een nieuw nest aanziet.

 • Eleriaanse Pareltjes: aflevering 2 – De scepter van Willibalt

  De verloren gewaande scepter van keizer Willibalt speelde een belangrijke rol tijdens de strijd van toen nog prinses Leta tegen dictator Ka Rashid. In een verborgen klooster, van de in die tijd uitgestorven gewaande gele orde, in de bergen bij het dorp Demsterkloof, wist de kampioen van Leta, de magiër Tiamat, na het succesvol afronden van een aantal proeven, uit een drietal exemplaren de juiste scepter te kiezen als beloning en deze aan prinses Leta te overhandigen. Met de scepter in de hand genas de prinses vervolgens een aantal zieken, onomstotelijk bewijs dat Leta de ware troonopvolgster was. Want zoals paladijn Rodwyn verkondigde was de “hand van de ware Keizer(in), met de scepter van Willibalt in de andere hand, die van een genezer”. Twee schilderijen in de Keizerlijke galerie in het Keizerlijk paleis herinneren aan deze historische gebeurtenis.

 • Eleriaanse Pareltjes: aflevering 1 – Jamesons’ Hand-compendium

  Jamesons’ Hand-compendium, of de volledige titel : “Jamesons’ Antropologisch Hand-compendium voor de avonturier en scholier”, is een antropologisch en teratologisch standaardwerk van de hand van de beroemde, helaas veel te vroeg gestorven antropoloog, teratoloog en avonturier Louisiana Jameson. In simpele mensentaal beschrijft de wetenschapper in dit bondige boekwerkje verschillende monsters en andere humanoïden, vaak voorzien van een eigen door de wetenschapper toegekende naam. De erven Jameson kunnen goed rondkomen van de opbrengsten van de boekverkoop; inmiddels gaat het handzame werkje de tweeënveertigste druk in en is het verplichte kost op de Keizerlijke Academie. Jameson sneuvelde alweer ruim twintig jaar terug in Brino Anjak tijdens het verdedigen van enkele van zijn medereizigers. De eerste druk van zijn boekje, nog door de wetenschapper persoonlijk aan de man gebracht, is ondertussen een klein fortuin waard voor verzamelaars en academici.

 • Eleriaanse pareltjes

  De spelwereld Elerion is toe aan het vijftigste Elerion-evenement en ook ons jongeren-evenement De Bron is inmiddels aan de 14e editie toe. 25 jaar geschiedenis, vol leuke weetjes, obscure feiten en duistere geheimen. De komende tijd willen we op regelmatige basis een detail uit onze rijke spelwereld lichten in de rubriek “Eleriaanse Pareltjes”. Binnenkort kunnen jullie de eerste aflevering verwachten !