Stirred, not shaken

Met een titel als deze weet het gemiddelde Arcana-lid waar ik het nu over ga hebben: de James Bond live van 20 augustus. Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat er fanatiek over werd gehypet op o.a. facebook en na afloop kwamen de enthousiaste verhalen pas echt los. Ook ik heb me van mijn ‘beste’ kant laten zien in een poging mijn stempel op het evenement te drukken. Dat was de insteek van alle deelnemers volgens mij en dat resulteerde in een fantastisch evenement waar zo veel gebeurde dat je het niet allemaal bij kon houden.

En hoe zat het met die viool?

Eigenlijk was ik van plan hier een hele andere blog neer te zetten. Al direct na het evenement verschenen er verslagen van deelnemers die met de ‘onwetenden’ wilden delen hoe het nou werkelijk was gelopen. Waar ik eerst dacht dat de verrichtingen van Remmington - de floormanager van L’Ambassade Berlin - niet mochten ontbreken, kwam mij een initiatief ter ore dat me wel aanstond. Een speelster vroeg zich af of het geen goed idee zou zijn om alle verhalen te bundelen op een plek. Zo kan iedereen die dat wil zijn of haar ‘bijdrage’ leveren en ontstaat er misschien een totaalbeeld van wat er allemaal is voor gevallen die gedenkwaardige dag. Laten we eerlijk zijn: niemand – en dan vrees ik dat zelfs de spelleiding daar onder valt – heeft alles meegekregen. Je kunt de zaken nog zo goed plannen maar een speler doet vaak wat anders dan je vooraf had kunnen bedenken. Ook was iedereen vooral bezig met het eigen stukje plot en ging het grootste gedeelte van de acties – openlijk of achter de schermen – aan je voorbij.

Dus ja: laten we vooral de indrukken en ‘dagboeken’ bundelen. Het geeft de deelnemers een beter beeld van waar ze in verzeild waren geraakt of waar ze gelukkig (?) buiten zijn gebleven. Daarnaast is het enthousiasme zo aanstekelijk dat het zonde zou zijn deze energie niet op een of andere manier te gebruiken. Ook kan het een bron van inspiratie zijn voor hen die niet mee hebben gedaan; hoewel het een ‘one shot’ was (volgens de organisatie) betekent dat niet dat er nooit meer iets soortgelijks komt. Wie weet wordt je zelf wel zo geïnspireerd dat je een short larp wilt organiseren! En juist omdat het een ‘one shot’ was, is er ook geen ‘geheimhouding’ nodig.

Dan komen we aan het saaie stuk: wie gaat dit allemaal faciliteren? Nou, laat ik mezelf opwerpen. Iedereen die dit een leuk idee lijkt, kan een bijdrage naar mij mailen (dat werkt voor mij het prettigst). Ik zal de redactie uitvoeren en met de webmaster in conclaaf gaan over hoe we dit alles het beste kunnen presenteren. In mijn voordeel spreekt het feit dat die ook heeft meegedaan en zijn deel van de ontstane chaos vast ook voor het nageslacht bewaard ziet blijven (hè JP).

Samenvattend: ik ontvang graag de ‘verrichtingen’ van alle ‘geheime agenten’, ‘beroepsgokkers’,  ‘bankkrakers’ en de andere aanwezigen die hun ervaring met anderen willen delen. Ik ben bereikbaar op redactie@arcana.nl. Het gerucht gaat dat zelfs Herr Preston hier wel oren naar heeft.

Gerard / Remmington