NIEMAND IS OOIT TE OUD VOOR SPROOKJES

Wat zijn de makkelijkste en zeker ook de beste blogs vanuit het standpunt van de redactie? Nou, de blogs die je krijgt aangeleverd! We hebben een bijdrage van Emma en Jojanneke gekregen die we jullie zeker niet willen onthouden. Als je ook wat voor de blog wilt schrijven: je bent van harte welkom 🙂 Wees geïnspireerd.

Afgelopen zaterdag 18-06-2022 was het dan eindelijk zo ver! Met een groep van 13 (!) Arcana-leden (waaronder 9 Bron-spelers en 4 Elerion-spelers) zijn wij met z’n allen een dagje naar het magische pretpark de Efteling, gelegen in het Brabantse Kaatsheuvel, geweest. En wat was het een feest!

Je had er bij kunnen zijn...

Dit uitje was compleet vanuit een eigen initiatief ontstaan, en wat hebben we ontzettend veel plezier gehad!! Met een erg diverse groep hebben we enorm lol kunnen hebben, en hebben we aardig veel (bijna alle grote attracties) kunnen doen. Ondanks de extreme hitte (de temperaturen liepen op tot wel 31 graden (!), maar twee ritjes in waterattractie Piraña en genoeg andere verkoeling loste dit wel op ;)) is onze pret echt niet gedrukt! De wachttijden tijdens ons bezoek liepen op tot ongeveer 40 minuten, wat relatief weinig is voor zo’n mooie zaterdag, maar met onze gezelligheid was die tijd zo voorbij 😀

Naast al die attracties hebben wij ook parkshow Raveleijn bezocht (een fantasievolle stunt- en paardenshow met een enorm rijk verhaal), waarvan het decor een absolute droom is voor een toekomstig LARP-evenement. Natuurlijk hebben wij het sprookjesbos niet overgeslagen (dit bracht overigens ook de hoogst nodige schaduw tijdens de warmtepiek), en zijn we met meerdere Efteling-karakters op de foto gegaan. Ruiter Thomas (de hoofd ruiter uit Raveleijn) bleek erg geïnteresseerd in onze groep (we vermoeden dat de acteur achter het masker stiekem ook wel een LARPer zou kunnen zijn ;)), en we hebben een tijdje ontzettend leuk met hem staan praten, een van ons is zelfs door hem geridderd!!! Ook zijn we allemaal met Pardoes op de foto geweest, en hebben we aan het einde van de dag nog een leuk praatje gehad met een van de Sleuteliers.

Het was een druk maar geslaagd dagje

Van de Baron tot Symbolica, er was voor iedereen wat leuks! We hebben met z’n allen echt een fan-tas-tische dag gehad, en plannen voor een volgend uitje met deze groep zijn al vol in gang. Zie hierboven voor een aantal foto’s van deze dag, en we hopen dat jullie net zoveel hebben genoten van dit artikel als dat wij van dit uitstapje!!

Emma en Jojanneke