Wat ik deed tijdens corona.

Ik denk dat ik namens alle Arcanoïden spreek als ik zeg dat ik corona goed beu ben. Een veilige aanname, denk ik zo. Voor ons allen is het wachten tot ‘we weer mogen’ en tot die tijd is het een beetje behelpen. Ieder doet het op de eigen manier. Zo ook ik.

Nou, ik ga hier heus geen opsomming maken van alles wat ik heb uitgevroten om de tijd door te komen. Het meeste is niet interessant en zeker niet relevant. Maar wat wil ik dan wel vernoemen? Ik heb een Bouquetreeks pocket gelezen! Nee, mijn brein is niet aangetast door de verplichte isolatie van de realiteit, het is studie. Studie? Hier zal menig wenkbrauw worden opgetild in ongeloof maar toch is het zo. Honest, echt waar. (en hoe meer ik benadruk dat het echt zo is, hoe minder ik word geloofd.) Oké, dan geloof je me niet.

In het kader van TdC probeer ik me te verdiepen in ‘de materie’. Ik ben geen fan van ‘Goede tijden, slechte tijden’ of soortgelijke soaps maar vreemd genoeg zie ik wel de lol in van een Telenovela-larp. Nee, dit komt niet door corona; die afwijking had ik daarvoor ook al. Maar toen ik begon na te denken over de elementen die zo’n larp zou moeten bevatten, moest ik bekennen dat ik best wel wat input kon gebruiken. Dus toen ik weer eens bij mijn ouders was, heb ik de pocket meegenomen die daar lag. Het is niet zo dat ik de drie verhalen heb ‘verslonden’; ik heb me vooral verdiept in karakters, setting en plot. Dat maakt me geen kenner maar ik heb nu wel een idee wat voor ingrediënten niet zouden misstaan in TdC.

Studiemateriaal. Honest.

De mannen moet stoer zijn, voorzien van een sixpack en liefst van adel. In ieder geval van goede komaf, rijk en een beetje wereldvreemd als ik mijn bron mag geloven. Zijn er al potentiele spelers die zichzelf hierin herkennen? Niet dat de vrouwen er beter vanaf komen: hoewel ze zelfstandig zijn en niet willen worden gedomineerd door een man, lijken ze toch steevast te smelten voor zijn knappe uiterlijk en goede ‘inborst’. Wat me verder opvalt is dat ze allemaal slecht communiceren en door hun soms bizarre ideeën alleen maar problemen creëren waar die niet zijn. Dat de oplossing niet zo moeilijk is laat zich raden.

Geen schokkende conclusie, lijkt me, maar dit is wat ik er in heb gelezen. Misschien denk jij er wel heel anders over. Als je toch gedwongen door corona niet je normale activiteiten kunt doen, laat me eens weten wat jij als onmisbare elementen ziet voor een telenovela-larp. Bedenk wel wat de setting zal zijn: een Spaanstalig eiland in de Caraïben. Een echte bananenrepubliek, geregeerd door ‘El Presidente’, met alle vooroordelen die daar bij horen.

Denk machismo, dominante schoonmoeders, cocaïne en familievetes. Denk corruptie, reggaeton en rebellen.  Natuurlijk gaan we geen clichés uit de weg: laat maar komen. Voorspelbaarheid is erg hoog in dit genre dus je kunt er bijna van uit gaan dat we wel ergens een doorgesnoven playboy genaamd  Enrique tegen het goddelijke lijf gaan lopen. Wees niet verrast als de rebellerende tiener Christina je pad kruist. Of wil je Juan, de gespierde tuinman? Of Esmeralda, de naïeve secretaresse? Overgiet het met een sausje van geld, macht, passie en corruptie en volgens mij krijg je dan iets waar we allemaal mee uit de voeten kunnen. En als corona dan eindelijk het leven niet meer beheerst, dan gaan we los!

Don Gerardo