Join the fun

Het is misschien even stil geweest rond de Telenovela-larp maar dat betekent niet dat er niets is gebeurd. Tormenta de Corazones moest even wijken voor het Elerion-geweld maar nu dat is overleefd, wordt het tijd om de draad weer op te pakken.

De ideeën zijn gerijpt en ik heb het links en rechts aan al mensen voorgelegd (ook een enkele niet-larper). In mijn beleving wordt TdC (ja, ik denk al in afkortingen) een serie eendaagse evenementen met een globale verhaallijn en een duidelijk eind. Er is een doel en niet iedereen kan ‘winnen’. Mensen en groeperingen kunnen soms tegenover elkaar te komen staan en het is zeer onwaarschijnlijk dat ieder karakter (onbeschadigd) de eindstreep haalt. De plottwists die zo kenmerkend zijn voor het genre (telenovela, niet zo zeer larp) worden bewerkstelligd door plotkaartjes wat maakt dat het meeste vertier wordt bepaald door jullie: de spelers. Tot zo ver was ik al gekomen.

Dit wordt mede ingegeven door een ander feit: er is (nog) geen organisatie om dit alles te realiseren. Vandaar deze blog: een oproep voor mensen die het leuk lijkt om deel uit te maken van de TdC-kerngroep! Nu moet ik eerlijk zijn en net als bij de gemiddelde soap zijn het niet alleen maar goede tijden; er moeten ook saaie klusjes worden gedaan en als grootste ramp moet je met mij samen kunnen werken. Daar staat tegenover dat er een hoop lol te beleven is en dat je er misschien nog wat van opsteekt ook.

Ik ben niet specifiek op zoek naar mensen die al weten hoe je een evenement runt; het lijkt me ook een kans voor de novieten om eens te snuffelen aan de organisatie van zo’n larp en te zien of het iets is wat hen wel leuk lijkt. De inslag van TdC is niet al te serieus en het aantal evenementen is beperkt dus zal de sfeer wat vrijblijvender zijn dan bij grotere larps.

Natuurlijk hoef je niet blind toe te zeggen dat je mee wilt doen; ik wil vooraf voor de geïnteresseerden een bijeenkomst houden waarin ik mijn plannen voor TdC zal uitleggen. Als je hierna nog steeds enthousiast bent, kan er een kerngroep worden gevormd. Ben je nieuwsgierig naar de plannen en zou je mogelijk wel bij willen dragen: mail me dan (ik ben bewust mobielloos dus appen gaat niet lukken). Bij genoeg animo prik ik dan, in samenspraak, een datum en  kunnen we hopelijk de volgende, belangrijke, stap gaan zetten.

O ja, het is wel handig als ik een adres geef waarnaar je kunt mailen: gerardbloemers@xs4all.nl. Het moge duidelijk zijn dat ik wel wat hulp kan gebruiken bij de (interne) communicatie. En niet alleen daarmee; er is genoeg te doen voor eenieder. Schroom niet: meld je aan!