Elerion – het spel; tot 17 oktober te bestellen!

Er zullen niet heel veel Arcana-leden zijn die nog niet op de hoogte zijn van de crowdfunding van het Elerion-bordspel, maar het kan geen kwaad alles nog even op een rijtje te zetten.

Na meer dan drie jaar hard werken is het bordspel bijna klaar. De crowdfunding eindigt a.s. zondag 17 oktober. Daarna weten we zeker of we genoeg “backers” hebben om het spel te gaan produceren, en zo ja: hoe sjiek het uitgevoerd gaat worden. We hebben nog zo’n 10 a15 mensen nodig om te zorgen dat we voldoende kunnen laten drukken om voor de gevraagde €115,- het spel aan alle bestellers te kunnen leveren. Het spel bestaat uit een dubbelzijdig speelbord met scorespoor, maar liefst drie boeken: een regelboek, een boek vol verhalen uit Helmhaven en een boek met minstens 15 scenario's, een blok met personage-kaarten, bijna 300 speelkaarten (o.a. van de kerker-module), 140 fiches, en... als het financieel haalbaar is: 12 dobbelstenen met diverse kleuren, overzichten van de regels op a4 en a5 en een blok om de queestes te Helmhaven bij te houden.

Als het produceren van het spel doorgaat zal Jimmy Raaijmakers een stuk Arcana-site gaan beheren waar spelers hun eigen scenario's kunnen delen. Want het spel is zo opgezet dat men er zelf mee aan de slag kan om nieuwe verhalen te schrijven en te spelen.

Uiteraard hopen we vurig dat dit project door Arcana-leden en voornamelijk voor Arcana-leden doorgaat (hoewel het spel ook heel goed in de smaak blijkt te vallen bij mensen die de Elerion-wereld niet kennen, of zelf het concept larp niet kennen). Sander ten Napel heeft het grootste deel geschreven, bedacht en getekend. Renz Klerks (oud-lid) heeft heel veel bijgedragen als klankbord, tester en redacteur. Ceciel van Aalst, Renout van Rijn en Gerard Bloemers hebben heel veel redactiewerk gedaan. Johan Wouters heeft (samen met de kerngroep Elerion) toezicht gehouden op de inhoud, heel veel hulp verleend qua tips en PR en Johan's 3d-printer heeft overuren gedraaid om 3d-markers te maken in de vorm van het Arcana-logo. En ik wil Kino en klusgroep niet vergeten met wie ik samen 150 3d-markers heb staan schoonmaken en schilderen in zijn garage. En uiteraard hebben vele anderen geholpen met playtests, PR en commentaar.

Als je het spel zelf niet wilt kopen, maar wel geïnteresseerd bent in het artwork, dan is er (tot de 17e) ook een los artwork-boek te bestellen.

Dit alles loopt via onze website: https://cradleofgames.com . Gaat het als nog niet door a.s. zondag (maar daar lijkt het niet op gelukkig), dan krijg je je geld weer terug. Het artwork-boek komt er sowieso, maar is ook slechts tot 17 oktober te bestellen. Op onze site kun je uitgebreide informatie vinden over het bordspel.

De “live” foto’s van het bordspel zijn tijdens Elerion 50 gemaakt door Eeke Anne de Ruig