Eleriaanse pareltjes: deel 8 – Lotov Trobbel

Lotov Trobbel, de oudste zoon van de befaamde Bick Trobbel, is inmiddels mogelijk nog beruchter dan zijn vader. Lotov was in zijn jongere jaren een boekenwurm die door zijn vader naar de Wilde Landen werd gestuurd om de praktijk te leren. Hij heeft enkel jaren rondgetrokken met het veelbesproken reizende gezelschap avonturiers dat ook nu nog door Umbrië trekt. Er gaan veel geruchten over Lotov, de een nog ongeloofwaardiger dan de ander. Hij schijnt in de onderwereld te zijn geweest, in het verre verleden maar ook in de toekomst. Hij schijnt in Incendia te hebben gewoond maar ook dikke vrienden te zijn geweest met Keizerin Leta.

Wat wel feiten zijn is dat Lotov getrouwd is met Runenmeester Benhal Mabelis en dat hij een minstens zo befaamde zus, genaamd Alkinda, heeft.