Eleriaanse pareltjes: deel 7 – Guillaume le Chanteur

Guillaume le Chanteur, alias Willem de Zanger, was een voormalige oplichter uit Elerion-stad zuid (E’tje Suid, zoals Guillaume er aan refereerde), die door omstandigheden een avonturier/butler werd in de Wilde Landen.

Lang verhaal kort – Guillaume maakte een aantal verkeerde keuzes, waardoor hij een zielloze ketter werd. Onzichtbaar, en gewapend met zijn zilveren kandelaar, heeft hij uiteindelijk een inquisiteur vermoord. Deze keer had de butler het dus daadwerkelijk gedaan. Dit moest hij uiteindelijk met een onthoofding door het keizerlijk leger bekopen.

De dood is echter niet einde voor een nuttige zielloze, en nu dient Guillaume de demon Astaroth in zijn rijk, waar hij zich onder andere bezigt met het afstoffen van de bezittingen van zijn Heer, het mennen van Leprekaantjes, zoals hij ze noemt, en het voeren van Bob, de zielenverslindende flamingo.