Eleriaanse Pareltjes: aflevering 5 – Pelle Swindels

Eleriaanse Pareltjes: aflevering 5 – Pelle Swindels

Één van de meest bekende professoren op Tovenaarseiland, en waarschijnlijk ook één van de oudste, moet wel runemeester Pelle Swindels zijn. Bij dit pareltje treft u een zeldzaam portret van runemeester Swindels in zijn “jonge jaren” aan, op latere leeftijd raakte de tovenaar aan een rolstoel gekluisterd. Een rolstoel die zich op magische wijze voortbeweegt, dat dan weer wel, en van waaruit Swindels tijdens een bezoek aan Woudenberg schijnbaar achteloos een bende aanstormende rabauwen veraste met een welgemikte vuurzee. Op Tovenaarseiland is de runemeester geliefd en gevreesd onder zijn leerlingen en draaien vrijwel al zijn colleges om het centrale thema “SAMENWERKEN !”, een stokpaardje van de professor en volgens hem de oplossing voor vrijwel ieder probleem.