‘Borrelen en dobbelen’ : wat er nog meer voorbij kwam.

Wat krijg je als je een groepje larpers bij elkaar zet die door corona al een tijd ‘droog staan’ en, aangemoedigd door een hapje en een drankje, een idee de groep in slingert? Dat hangt natuurlijk wel een beetje van het idee af maar laat ik voor hen die 14 augustus niet in ‘De Houthallen’ waren - of het stomweg hebben gemist – uitleggen waar ik op doel.

Ooit, in een recent verleden, was er een idee voor een ‘Bouquetreeks-larp’. Dat was nooit veel verder gekomen dan een kort moment van enthousiasme maar het was wel altijd bij mij blijven plakken. Ik gooi het zo af en toe in een conversatie om te zien hoe er op wordt gereageerd. Zo ook tijdens de samenkomst  in Oosterhout.

Het was nog niet zo laat op de dag dat de alcohol al zijn werk had kunnen doen - gebaseerd op de consumptie ter plekke, ik weet niet wat een ieder ervoor al achterover had geslagen -  maar de energie waarmee het idee werd ontvangen verbaasde me toch echt. Van ‘Bouquetreeks-larp’ werd het al snel een ‘Telenovela-larp’ maar toen die horde eenmaal was genomen gingen de creatieve kranen pas echt open.

Wordt dit je favoriete guilty pleasure?

Ligt dit aan gevolgen van corona, de dringende behoefte om weer samen wat te gaan doen, of is er echt een behoefte waarin een Telenovela-larp kan voorzien? Vandaar dat ik het nog eens aanstip: als de neerslag van de ‘Borrelen en dobbelen’dag is neer gedaald, is het dan nog steeds een goed idee? Zijn er genoeg mensen geïnteresseerd om dit een levensvatbaar initiatief te laten worden en zo ja: in welke vorm moet het dan worden gegoten?

Het is nog in een heel pril stadium maar ik dacht dat ik de blog wel kon gebruiken om jullie animo te peilen. Mocht er genoeg animo zijn, en het bestuur er mee instemt, dan wil ik er wel tijd en moeite in gaan steken (niet alleen natuurlijk maar ik wil mensen niet blij gaan maken met een dooie mus).

In mijn gedachte krijgt het de vorm van een short-larp maar laten we ons op dit moment beperken tot een inventarisatie van enthousiaste mensen (en je ideeën zijn altijd welkom, maar vooral in een eventueel later stadium). Laat me weten of je wat voelt voor een overdramatische, eigentijdse larp met meer, en ‘betere’,  plottwists dan de realiteit aan kan. De facebook-lievende Arcanoid kan me vinden als 'Broeder Cees', voor hen die me liever mailen: gradski@zonnet.nl. Ja, het is allemaal nog heel prematuur maar wie weet komt er nog wat voort uit een dagje ‘Borrelen en dobbelen’.

Don Gerardo