Borrelen en dobbelen

14 augustus 2021 van 12:00 tot 00:00.
De Houthallen, Eikdijk Oosterhout NB

Wat is het?

Een informele, vrijblijvende mogelijkheid om (oud-)leden van Arcana weer te zien, bij te kletsen, een drankje en/of een hapje te doen en natuurlijk om het Elerion-bordspel in actie te zien ! Inschrijven / reserveren is in principe niet nodig en er is plek genoeg.

Maar … als je nu al (vrij) zeker weet dat je komt, dan zou het voor ons wel handig zijn om dat te weten zodat we een “ongeveer” aantal door kunnen geven aan de locatie (afhankelijk van dat aantal houden ze meer of minder plek voor ons apart). Je kan dat laten weten aan Esther via esther.kgelerion@gmail.com . Mocht je last minute toch graag willen komen, of extra mensen mee willen nemen : gewoon doen !

Voor wie is het : (oud-)leden van Arcana, familie en andere belangstellenden. Iedereen is welkom !

Faciliteiten: De Houthallen zijn een nieuwe, tijdelijke horeca-locatie op het fabrieksterrein van het ter ziele gegane bedrijf Galvanitas in Oosterhout. Er is een buitenstrandje en een ruime binnenruimte, waarvan we binnen een deel voor onszelf ter beschikking hebben. Hier worden op verschillende tafels de diverse aspecten van het Elerion Bordspel gedemonstreerd en er is plek om op gepaste afstand binnen te zitten mocht het weer tegenvallen. Ook de buitenruimte is ruim opgezet, zodat anderhalve meter afstand houden goed te doen is.

Het concept van De Houthallen is self service; je kan zelf wat te drinken tappen waarbij je contactloos betaalt (normale horeca-prijzen).

Voor mensen die liever met contant geld betalen regelen we een pasje met krediet.

Het is ook mogelijk om iets te eten te bestellen middels QR codes (broodjes en snacks, ijs etc.) en er is een mogelijkheid om een oliedrum-barbecue te huren om buiten je eigen avondeten klaar te maken. Voor dat laatste is het wel handig als we ongeveer weten hoeveel mensen daar gebruik van willen maken, zodat de locatie er pakketten voor kan voorbereiden. Het zijn Brabantse hoeveelheden werd ons verteld, dus als je geen grote eter bent, heb je met twee personen waarschijnlijk genoeg aan één pakket.

Een barbecue-pakket kost € 25,- en je kan kiezen uit een vlees- of vega-variant.

Vlees: kippendij saté, bbq worst jalapeno kaas, runderhamburger, kalkoen brisket, gepofte aardappel, bospeen, twee rauwkostsalades, drie dips en brood

Vega: diverse soorten groenten, gepofte aardappel, bospeen, twee rauwkostsalades, drie dips en brood

Weet je vrij zeker dat je wil bbq-en, dan kan je dat ook laten weten aan Esther via esther.kgelerion@gmail.com, dan geven we een paar dagen op voorhand aan de locatie door op welke aantallen ze moeten rekenen.

Locatie

Het officiële adres van De Houthallen is Wilhelminakanaal-Zuid 104, maar het makkelijkst is om als adres de Eikdijk aan te houden. Ongeveer halverwege de straat bevindt zich de inrit naar De Houthallen, het atelier van kunstenaar Geert Kollau en de brouwerij Bourgogne Kruis. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand bevinden zich een tweetal bushaltes, aan de Burgemeester Holtroplaan en aan de Beneluxweg. Van daaruit is het een kleine vijf minuten lopen naar De Houthallen.

Voor een sfeerimpressie kan je kijken op www.dehouthallen.nl. Extra puntje van aandacht : de bestellingen voor het Elerion-bordspel lopen aardig, maar er zijn nog best wat bestellingen nodig om de productie van het spel mogelijk te maken; als er vóór de deadline van 1 september geen 150 spellen besteld zijn, kan het spel er helaas niet komen. Ken je bordspel-fanaten die het spel wel eens “live” in actie zouden willen zien, nodig ze dan vooral uit ! Op een viertal tafels worden het basisspel, de Helmhaven-uitbreiding en de kerker-uitbreiding (die allemaal standaard bij het spel zitten) gedemonstreerd