Ik kan het niet alleen.

Enige tijd geleden deed het bestuur een oproep voor een redactie voor de blog. De blog kon wel wat aandacht gebruiken, zeker in deze door corona zo larp-arme tijden. Laten we eerlijk zijn: het is lastig om je enthousiasme voor ons tijdverdrijf hoog te houden als je niet bij elkaar mag komen om je kunnen aan iedereen te tonen. Ik zie hier een schone taak voor de blog: een communicatiemiddel voor (en ook door) de leden van Arcana. Vandaar dat ik me heb aangemeld voor de redactieklus.

De blog is er voor allemaal en moet weergeven wat er in de vereniging leeft. Zo zie ik het tenminste en daar zit ook meteen een aandachtspunt. Ik speel zelf weinig en ben ook van het 'oudere segment' dus ik kan wel stellen dat ik niet representatief ben voor het gemiddelde arcana-lid. Daar kunnen jullie mij bij helpen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat jullie niets te melden hebben: misschien heb je wel een briljant idee voor een Bouquet reeks larp getiteld 'Hartenstorm', misschien heb je een boek gelezen dat je zo goed vindt dat iedereen het zou moeten lezen, misschien heb je een larpvraag die je niet kwijt kunt. Dit zijn maar wat voorbeelden, je kunt je expressie de vrije loop laten wat mij betreft. Als je, net zoals ik, de blog ziet als meer dan een traditionele blog dan lijkt het me toe dat dit een prima platform is voor je 'kindje'.

Nu hoor ik je al denken 'maar hoe werkt dat dan?'

Het is in principe heel simpel: je levert het aan bij redactie@arcana.nl en daarna begint mijn werk. Als redactielid help ik waar het nodig is met je stukje en zorg ik er samen met de webmaster voor dat je geestesvrucht verschijnt als het publicatie-klaar is. Nu schrijf ik wel dat ik dat doe maar dat is alleen omdat ik nu de redactie ben. Er is altijd ruimte voor meer redactieleden (graag zelfs), ook daar kan je over mailen als je interesse hebt.

Ik zal het hier voor nu maar bij houden: je zit niet op een saai lang stuk tekst te wachten. Wel hoop ik dat ik je heb kunnen prikkelen, dat ik je enthousiasme aan heb kunnen wakkeren. Hou de blog in de gaten: er zal vaker wat verschijnen dan het de afgelopen tijd het geval was. Dat zou zo maar jouw kunststukje kunnen zijn dus schroom niet en laat van je horen. Ik reken op je.

Gerard Bloemers