Een stip aan de horizon!

Begin dit jaar was er het succesvolle online-evenement “In de Wolken”, maar ondertussen nadert het moment waarop de vereniging en diens verschillende kerngroepen al bijna een jaar lang geplande “live” evenementen noodgedwongen af moet blazen. Doorgaans met de gedachte dat het volgende evenement, vaak een half jaartje later, wel weer door zal kunnen gaan. Waarna blijkt dat het dan tóch nog niet kan. En nog eens, en nog eens …

Die hele situatie deed ons denken aan een liedtekst uit “Ja Zuster, Nee Zuster”, meer specifiek het lied “Schipbreukeling”. We citeren even een paar regels uit dat lied van Annie M.G. Schmidt :

Daar is een stip aan de horizon ! Een schip aan de horizon!
Zwaaien met je onderbroek, zwaaien met je hemd
O nee, ’t is al weer weg
O jee, ’t is al weer weg
Pech, pech, pech

Maar … Een klein jaar na de eerste afgelasting in maart 2020 is er nu toch echt een hardnekkige stip aan de horizon, die ook nog eens steeds dichterbij lijkt te komen. Om nog een paar regels uit de liedtekst aan te halen :

Daar is geronk aan de horizon ! Gezoem aan de horizon!
’t Is een helikoptertje, hij heeft ons gezien
We worden opgehesen, eindelijk gered
Eindelijk gered!

Hieronder zetten we per evenement uiteen welke geplande evenementen in het eerste deel van dit kalenderjaar niet door gaan, maar vooral welke evenementen richting najaar wat ons betreft weer wél ! Dit overzicht is ook in een downloadbare pdf gegoten, een routekaart zo je wil, al zouden wij het eerder een schatkaart noemen, die de weg wijst naar heel veel schatten, letterlijk en figuurlijk, waar we dit jaar hopelijk weer naar op zoek kunnen gaan!

Belvedere
Hoewel Louis met heel veel plezier zijn hele hofhouding weer door een modderig moeras bij Versailles had laten sjouwen in mei, hebben zijn adviseurs hem er toch van kunnen overtuigen om de voorjaarsjacht dit jaar over te slaan. Dit najaar hoopt het hof weer samen te komen.

De Bron
Hoewel jonge avonturiers veel vrijheid krijgen, lijkt het erop dat ook zij geen lenterituelen gaan uitvoeren. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat er zoveel krasse knarren aan en bij de muur werken. Wil dat zeggen dat er dit jaar géén activiteiten voor  Bronners zijn?
Als het aan ons ligt niet. We kijken even wat de berichten uit Elerion Stad zijn de komende tijd. We willen jullie heel graag in het najaar weer eens in levende lijve en in actie zien.
Hou de website goed in de gaten en verspreid het nieuws met nieuwerwetse brieven (op social) en een boel frivole zegels (met veel emoticons en toffe filters)

Elerion
In verband met het afgeraden intraempirale reizen blijven onze avonturiers in het voorjaar gestationeerd. We hopen jullie op 8, 9 en 10 oktober 2021 bij De Kievit in Esbeek te mogen verwelkomen voor het jubileum Evenement. Je wordt tenslotte maar 1x 50, ook al had je het al 3x kunnen zijn.

De Herberg
Waar Elerion gaat, gaat de Herberg altijd voorop. En als Elerion niet gaat, dan houden wij onze pas een beetje in. We staan te popelen om de Herberg weer voor iedereen open te gooien, dit najaar. En daar kunnen jullie bij helpen:  we zoeken namelijk locaties.
De locatie moet geschikt zijn voor groepen van 30-50 personen met kookgelegenheid en slaapplaats voor minimaal 25-30 personen (en/of een tentenveld). En overnachtingen moeten los te boeken zijn.

Moresnet 1888
In het roerige zuiden wacht een trilogie (min of meer) geduldig op haar afsluiting. Dat einde moet goed opgezet, waardig en ontspannen zijn. Het lijkt erop dat het weekend van 2 oktober daar ons geen gelegenheid toe biedt. Dus, in plaats van bij de pakken neer te zitten, hebben we onze zinnen gezet op nog een fijne avond aan de bar. Zaterdag 2 oktober wordt daarom, mits de regels het toelaten, een baravond. Het knaleinde van de trilogie vindt plaats op een later tijdstip, waardoor alle mensen in en buiten het prachtige ministaatje ervan kunnen genieten. Bovendien zijn we van plan om een extra dag-evenement te organiseren, daarover later meer.

Poorten van Alexandrië
De kans is klein dat ontbijt en overnachtingen aan de Egyptische kust mogelijk gaan zijn, niet onmogelijk, maar klein. Misschien dat het anders bij mooi weer mogelijk is om aan dek te verblijven en, zonder overnachting, een dagje aan boord van de Hester te vertoeven. Hoe dan ook: uw reisleiding houdt u op de hoogte van de mogelijkheden rondom deze reis." We willen één en ander ook toelichten op onze FB pagina, maar dat doen we natuurlijk pas na de nieuwsbrief. Essentieel blijft natuurlijk dat we bij elke beslissing hierover altijd de aanwijzingen en regels van de overheid zullen blijven volgen.

Horror / Shortlarps
Soms worden je fantasieën ingehaald door de werkelijkheid. Bij gebrek aan (re)animo van de zombies en een overschot van pandemiemoeheid organiseren we voorlopig geen "18 uur" rerun. Maar....hou de website in de gaten voor leuke nieuwe initiatieven zodra dat ook maar enigszins weer kan. Een anderhalvemeterlarp is in de maak en wij zorgen ervoor dat alle maatregelen, die we moeten treffen, niet alleen getroffen worden, maar ook nog eens dat het vanzelfsprekend is tijdens het spel. Veilig en binnen alle richtlijnen, op een nader te communiceren datum ná de lockdown.

De pdf-versie van de Arcana Schatkaart, om uit te printen en boven je bed (of ergens anders) te hangen is hier te vinden: https://www.dropbox.com/s/xvvgmhgcdhc159j/Schatkaart.pdf?dl=0

En nu? Afwachten dan maar? Op veler verzoek hebben we ook nog een aantal klusjes die, voor de leden thuis corona-veilig uitvoerbaar zijn en waarmee de vereniging geholpen is op de rol staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken die thuis gemaakt kunnen worden en die vervolgens voor diverse evenementen bruikbaar zijn. Daarover vertellen we binnenkort meer in een apart artikel.

Namens het bestuur en de verzamelde kerngroepen wensen we jullie een gezond en voorspoedig voorjaar en hopen we jullie ná de zomer weer massaal op onze evenementen te mogen verwelkomen!