Anti-duimendraai Opties

Anti-duimendraai Opties
RSV Arcana
Of: wat je zoal kan doen om de vereniging een handje te helpen in de aanloop naar “we mogen weer”.
 
Van verschillende leden kregen we de vraag of ze iets konden doen om de vereniging te helpen nu we massaal in afwachting zijn van het moment waarop we weer ouderwets ‘los’ kunnen zonder beperkingen op onze evenementen. Goed nieuws: die mogelijkheden zijn er, meerdere zelfs ! We zetten ze hieronder in willekeurige volgorde uiteen.
 
Blijf lid, of wordt lid
Mocht je dat nog niet gedaan hebben, schrijf je dan zeker in als lid voor dit kalenderjaar. Dat kan via mijn.arcana.nl. Met je lidgeld kunnen we in ieder geval een deel van de vaste lasten afdekken, en als je later in het jaar deel wil nemen aan een evenement is je lidmaatschap in ieder geval al geregeld.
 
Huisvlijt
Er is een inventarisatie gedaan van de spullen die we momenteel tot onze beschikking hebben als vereniging en op welk vlak wat toe te voegen zou zijn wat voor verschillende evenementen bruikbaar is. 
Voor sommige zaken hebben we basismaterialen op voorraad die beschikbaar zijn, voor sommige zaken niet. Het idee is dat leden die iets willen maken, de kosten daarvoor op zich nemen bij wijze van “sponsoring” van de vereniging. Uit de inventarisatie zijn een aantal concrete zaken naar voren gekomen:Wasbare tafelkleden – wat sjieker dan een lap stof die over een tafel gaat. Hiervoor heeft de vereniging stof beschikbaar, in overleg kunnen we ervoor zorgen dat dit bij leden die achter de naaimachine willen kruipen terecht komt.Banieren – voor aan de muur of het plafond. Ook hiervoor is stof beschikbaar.Wapenreparaties – we hebben een flinke voorraad latex wapens liggen die opgeknapt moeten worden. Hiervoor hebben we basismateriaal beschikbaar, het idee is wel dat deze klus opgepakt wordt door leden die enige ervaring hebben in de bouw en reparatie van latex wapens.Lekvrije kaarsenstandaards voor stompkaarsen – de horecakaarsen in gekleurde glazen houders zijn leuk voor de sfeer, maar geven eigenlijk te weinig licht om een herberg voldoende uit te lichten. Daarom gebruiken we tegenwoordig meer stompkaarsen, maar die lekken nogal makkelijk en het zou zonde zijn als de gloednieuwe extra tafelkleden na één evenement direct afgeschreven kunnen worden.Sfeervolle led-verlichting op accu - daarnaast zoeken we binnenspels leuk ogende sfeerverlichting op basis van ledjes en een accu of batterijen die het idealiter een heel evenement volhouden op één lading, voor binnen in herbergen. Eigen ideeën – neem hiervoor eerst contact op met de vereniging. We hebben een omvangrijke voorraad met van alles en nog wat in de berging, dus de kans bestaat dat het idee wat je hebt al ruimschoots op voorraad is, of in de praktijk niet praktisch is gebleken. Maar er zijn vast zaken te bedenken die op verschillende evenementen wat toevoegen en die de vereniging nog niet heeft ! Aanmelden kan via props@arcana.nl, dan bespreken we via de mail de verdere stappen.
 
Het Elerion Bordspel – het kan er komen, met jullie hulp!
Op de laatste lustrumviering eind 2019 was al een schitterende “sneak preview” te zien van het bordspel wat speelt binnen de spelwereld Elerion, maar nu nadert het spel de afrondende fase voordat de productie zou kunnen beginnen. Sander ten Napel, die samen met Renz Klerks al drie jaar lang héél veel tijd in het ontwerp en playtesten van het spel heeft gestoken, wil het spel uitgeven via de website van de spellenuitgever waar hij deel van uitmaakt, Cradle of Games. Het spel komt tjokvol te zitten met prachtige sfeervolle door Sander vervaardigde artwork, is uitvoerig getest qua gameplay met diverse bijgesloten scenario’s waarvan een groot deel teruggrijpt op de geschiedenis van de spelwereld (een feest van herkenning voor oudgedienden en bijzonder leerzaam voor nieuwere spelers en figuranten), én er komt een mogelijkheid om zelf scenario’s te schrijven, die na een controle door de scenaristen en spelwereldmensen van Elerion op de website zullen verschijnen in een aparte sectie, waar ze gratis te downloaden zijn.

De uitgave wordt géén budget-productie maar een kwalitatief hoogwaardige die in geen enkele bordspel-collectie zou mogen ontbreken. De verkoopprijs wordt € 115,- per spel (dat is de kostprijs exclusief verzendkosten, er hoeft geen winst op gemaakt te worden), maar daarvoor krijg je dus wel een uniek, kwalitatief hoogwaardig spel dat voor honderd procent gebaseerd is op de spelwereld Elerion! Uiteraard zou de vereniging het echt super-tof vinden als het spel geproduceerd kan worden, maar een dergelijke productie kost geld, en crowdfunding is voor deze productie (ook na eerdere ervaringen uit het verleden) te bewerkelijk en riskant gebleken (los van marges die afgedragen zouden moeten worden aan tussenpersonen/constructies).

Daarom zoekt Sander nu gericht financiers / weldoeners / investeerders die kunnen helpen de productiekosten te bekostigen. In ruil voor je inleg krijg je een aantal spellen, afhankelijk van hoe de verkoop loopt kan je vervolgens een deel van je inleg aan verkochte spellen weer terugkrijgen. Mocht je interesse hebben om een bedrag te investeren en zo te helpen de productie mogelijk te maken, maar een andere constructie voor ogen hebben, dan is dat uiteraard bespreekbaar met Sander. Als er genoeg investeerders opstaan kan overgegaan worden tot de bestelperiode; gedurende 3 maanden kan dan per stuk besteld worden via de site van Cradle of Games. Als er voldoende bestellers zijn, gaat het spel daarna in productie. Als dat niet haalbaar blijkt, krijgt iedereen zijn geld weer terug).

Let op: dit wordt een eenmalige productie dus op=op en als de productie financieel niet rond te krijgen is, komt het spel er helaas niet, wat zonde zou zijn van alle tijd en moeite die er in gestoken is. Haast je dus allemaal naar de site van Cradle of Games (waar je ook uitgebreid kunt lezen over dit project) en help Sander en Renz dit schitterende spel uit te geven (https://cradleofgames.com/elerion-het-bordspel/#planning)! Wellicht ten overvloede: financiële middelen om de productie te kunnen starten zijn natuurlijk een eerste vereiste, maar ook hulp bij het promoten van het spel, hulp bij het samenstellen van het eindproduct en aanverwante zaken is heel erg welkom. Houdt daarvoor ook de communicatiekanalen van de vereniging in de gaten, want ook Arcana wil alles doen wat maar mogelijk is om het spel gemaakt te krijgen. Zodra het mogelijk is het spel te bestellen, zal de vereniging daar ook direct de nodige aandacht aan besteden uiteraard!
 
Blogredactie
Op de verenigingswebsite hebben we een blog, waar met enige regelmaat berichten verschijnen die dan ook automatisch doorgeplaatst worden op de Facebook-pagina van de vereniging. Op het moment zijn dat vooral evenement-gerelateerde berichten als nieuwe data of andere praktische zaken. We begrijpen dat een aantal leden best wat zou willen schrijven nu en dan en daarbij denken we terug aan de papieren Foliant zoals die er vroeger was, waar per editie altijd wel een paar filmrecensies, “hoe maak ik zelf een …” artikelen en aanverwante zaken in verschenen. We willen kijken of we dit soort berichten nieuw leven in kunnen blazen, maar een redactie die de artikelen beoordeelt en zorg draagt voor plaatsing op de blog is daarvoor wel nodig. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van die redactie of om zelf artikelen te schrijven ? Neem dan vooral contact op !
 
Een hoop opties om toch nog een beetje met de vereniging bezig te zijn in de aanloop naar de (hopelijk spoedige) veilige opstart van onze evenementen richting najaar. Heb je zelf nog ideeën waarvan je denkt dat de vereniging er iets aan heeft ? Neem dan vooral contact op !

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur
Bianca, Jilles, Johan, Moniek en Ruben