Zombielarp: 18 uur persbericht #8

Controlepunten overweldigend succes

Staatsbureau voor de communicatie, 1 maart 2019

De dertien controlepunten (of checkpoints), die onze overheid heeft gemaakt aan de randen van het door het Westnijl virus getroffen provincies, zijn een overweldigend succes.

Reeds honderden mensen hebben via de controlepunten hun weg naar veiligheid uit het gebied gevonden. En dankzij de medische tests die we op elke vluchteling uitvoeren, kunnen we garanderen, dat geen enkele van de doorgelaten personen het virus bij zich draagt.

Omdat de wachttijden bij het cordon kunnen oplopen, hebben onze vrouwen en mannen van Defensie in allerijl diverse grote kampementen opgericht, waar men kan wachten tot men aan de beurt is om doorgelaten te worden. Tienduizenden mensen hebben inmiddels hun weg gevonden naar deze opvangplekken.

De kampementen worden beveiligd met grote hekwerken, ijzerdraad en door de soldaten zelf.
Alles om verdere besmetting te voorkomen, en de gezonden te beschermen.

Het staatsbureau kondigt ook aan de succesvolle campagne “deinfectiedebaas” te verhevigen en pamfletten, posters en nieuwsberichten (zoals deze) per vliegtuig te verspreiden.

In verband met het stilleggen van het mobiele-, radio-, tv- en internetverkeer, is dat op dit moment de enige manier om betrouwbaar informatie in omloop te brengen.

En dan nog wat opbeurend nieuws: Premier Rutte en Vice-premier Ollongron zullen vanavond nog bezoek brengen aan diverse kampen in het gebied.

deinfectiedebaas.nl