Zombielarp: 18 uur persbericht #7

Staatsbureau voor de communicatie start strijd tegen nepnieuws

Staatsbureau voor de communicatie, 28 februari 2019

Het staatsbureau voor de communicatie start vandaag een algemene bewustwordingscampagne in de strijd tegen desinformatie en nepnieuws. Die campagne loopt in ieder geval door tot eind maart, zo maakt minister Kajsa Ollongren van Het Ministerie van ”Binnenlandse Zaken & Propaganda” vanochtend bekend.

“Russische internet trollen hebben onze informatiestromen gekaapt en zijn bezig met een desinformatie campagne. Zij misbruiken de huidige paniek in ons land om hun eigen nare doelen te bereiken. Met de campagne willen wij de burger meer bewust maken van het fenomeen van desinformatie en de eigen verantwoordelijkheid in het herkennen daarvan.”, aldus de daadkrachtige minister.

Ollongren kondigt ook een onderzoek aan naar de herkomst van de zogenaamde “troll” berichten en de makers van de desinformatie rondom de ziekte die ons land zo in haar greep heeft. Het onderzoek begint vandaag en spitst zich toe op een analyse van de herkomst van de onware geruchten en de manier waarop berichten worden uitgewisseld tussen media, politici en burgers.

Desgevraagd verklaart onze dappere minister: ”De bescherming van de vrijheid van meningsuiting en onafhankelijke journalistiek staan hierbij voorop. We zullen slechts tijdelijk alle informatiestromen in ons land stilleggen.
Nadat we de nepnieuws-situatie hebben geëlimineerd, zal elke journalist in het land weer in complete vrijheid het nieuws mogen verkondigen. ”

De campagne zal zich vooral richten op de volgende geruchten:

De ziekte is het gevolg van experimenten die het leger heeft gedaan
Dat is natuurlijk een angstverhaal, bedoeld om de Nederlandse bevolking tegen onze soldaten op te jutten. Er is geen enkel bewijs dat ons leger, of een specialistisch onderdeel daarvan, dergelijke experimenten zou hebben gedaan.

Vicepremier Hugo de Jonge en Vicepremier Carola Schouten hebben afstand genomen van het vicepremierschap
Dat is helaas correct, en is dus geen gerucht. Beiden hebben aangegeven niet in staat te zijn om om te gaan met de uitdagingen waar ons land op dit moment mee kampt. Er wordt vervanging voor hen gezocht.

De besmetting is georchestreerd door de Belgische overheid
Dit is simpelweg niet mogelijk, omdat onze zuiderburen simpelweg nog niet zo ver zijn met hun biologische programma. Nadat deze crisis is bezworen kun u dus weer met een gerust hart naar België.

Het virus is geen Westnijlvirus, maar een zombie-achtig virus
Compleet ongeloofwaardig idee dat spreekt voor zich, het lijkt erop dat de troll achter dit verhaal net iets teveel tv heeft gekeken. Wederom is er zeker geen enkel bewijs dat elementen in onze regering de onverslaanbare soldaat zouden willen creëren.
Het virus dat ons land heeft getroffen is een zeldzame variant van het Westnijlvirus, en dat is al erg genoeg, zonder dat we daar nog extra zaken omheen hoeven te verzinnen.