Zombielarp: 18 uur persbericht #4

West-Nijl virus uitgebroken
Overheid roep noodsituatie uit

22 maart 2019

De Nederlandse overheid laat weten dat zij nu, meteen, de provincie Utrecht en het westelijk deel van de provincie Gelderland onder quarantaine brengen.

De oude waterlinies worden gebruikt om een duidelijke grens te maken tussen besmet en niet besmet gebied.
De noodsituatie is uitgeroepen en alle noodwetten zijn direct van kracht.

Alle inwoners van het gebied moeten zich direct naar één van de controlepunten begeven. Niemand mag aarzelen. (zie ook bovenstaande kaart)

Het Wijst-Nijl virus is bekend als één van de meest dodelijk en besmettelijke virussen die er bestaan. De gehele Europese Unie, als ook de VN hebben alle hulp toegezegd.

Hoe het virus in Nederland kon uitbreken is een raadsel. Tot nog toe lijkt het begonnen te zijn in een bos ergens ten noord-oosten van Hilversum.
De meeste slachtoffers zijn tot nog toe dan ook gevallen nabij Hilversum. Vooral radio en televisie personeel zijn buitensporig getroffen door deze ziekte.

In verband hiermee maakte het ministerie van Defensie vandaag bekend dat zij de militaire oefening “Rapture” per direct uitbreidt naar de gehele provincie Utrecht en het westelijk deel van de provincie Gelderland. En dat zij de status van deze operatie verandert van “oefening“ naar “actual”.