Salon Scièntifique Royale

U bent uitgenodigd voor de Salon Scièntifique Royale, met als gastgevers de Duc en Duchesse de Luynes. ((Het hof reist dus af naar Chateau de Beauvois in het pittoreske Luynes, vlak bij Tours.)) U bent welkom als toeschouwer, maar ook zeker als uitvinder/deelnemer met een mooie tekening van een uitvinding, maar liever nog een werkend prototype!

Tijdens de salon mag u uw uitvinding presenteren en liefst demonstreren aan de koning en zijn voltallige hofhouding. Wie wil deelnemen aan de Salon (en welke wetenschapper zou dat nou niet willen?) kan ((tussen nu en Belvedère 5)) werken aan een prototype. ((zonder dat je daar een project voor aan hoeft te vragen)) Eenieder die deel wil nemen kan zich aanmelden bij de secretaris van de koning ((meld je aan bij de kerngroep!)), dan kan de secretaris er voor zorgen dat er de juiste ruimte is voor de prototypes en wie er aangesteld kunnen worden als jury.

Het meebrengen van een prototype geeft de unieke kans om dit te presenteren aan de koning, maar een Meesterwerk zal natuurlijk extra aandacht geven. Voor hen die wat bescheidener zijn en liever geen presentatie houden is het nog steeds mogelijk om deel te nemen. Ook dit kan men discreet aan de secretaris van de koning laten weten (( je kunt aan de kerngroep mailen dat je spreken voor een groep echt niet fijn vindt, dan zoeken we een oplossing)).

In de wandelgangen.....
Dit is de eerste 'publieke' salon in tijden. Normaal gesproken zijn ze in Parijs, Blois of Fontainebleau en intiemer. Waar een salon normaal gesproken een bijeenkomst is om inzichten en meningen uit te wisselen, met elkaar de discussiëren en elkaar te inspireren, heeft zijne Majesteit dit keer een heuse wedstrijd uitgeschreven. Dit wordt met veel bewondering, maar ook wat afkeuring en verwondering gadegeslagen door het hof.

De winnaar wordt benoemd tot “Grand Maître du Merité Scientifique” en daaraan gekoppeld de titel van Seigneur d’Hurepoix. ((De seigneurie Hurepoix is een onbeduidend domeintje ten zuiden van Parijs, dat voor de oorlog van de drie Henri's aan de familie Montmorceny toebehoorde.))

Zijne Majesteit hoopt via de wedstrijd een vergroting van de samenwerking tussen alle Huizen en disciplines in gang te zetten, ter meerdere glorie van het vaderland. Natuurlijk verheugt Zijne Majesteit zich er op om al deze nieuwe uitvindingen vlekkeloos werkend in actie te kunnen zien.

Vive le Roi !

((Vragen, zorgen, ideeën en/of vreugdekreten kun je sturen naar kerngroep_belvedere@arcana.nl))

Belvedere 5 is een ééndaags Arcana evenement dat op zondag 26 mei gespeeld wordt in Sint-Oedenrode.